Index Vakbarát Hírportál

Egy megyeszékhely nem mondja le a március 15-i ünnepségeket a koronavírus miatt

2020. március 10., kedd 22:26

A koronavírus-fertőzés elkerüléséért a legtöbb megyeszékhely és megyei jogú város önkormányzata úgy döntött, hogy nem tartják meg a március 15-ei ünnepi programokat, jelentette kedd este az MTI.

Egyedül Szekszárd polgármestere, Ács Rezső (Fidesz-KDNP) jelezte még hétfői sajtótájékoztatóján, hogy a március 15-ei ünnepség csak akkor marad el a városban, ha eső miatt zárt térben kellene megrendezni.

Eger március 11-én, szerdán jelentette be, hogy nem rendeznek ünnepi eseményeket március 15-én. Erről Szalay Andrea, az egri önkormányzat sajtóreferense tájékoztatta az Eger Hírek portált.

Korábban a kormány az operatív törzs javaslata alapján lemondta a központi eseményeket, ám már ekkor jelezték, hogy az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek.

Nyíregyháza kedden jelezte, hogy elmaradnak a megemlékezések, ahogy Kaposváron, Békéscsabán és Nagykanizsán sem lesz ünnepi esemény a keddi bejelentések alapján. Korábban Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen is bejelentették, hogy elmaradnak a március 15-ei városi megemlékezések.

A megyeszékhelyek mellett többek között Érden és Hódmezővásárhelyen is elmaradnak az ünnepi programok.

Rovatok