Index Vakbarát Hírportál

Az iskolák maguk dönthetnek a gyerekek hiányzásának igazolásáról

2020. március 13., péntek 16:38 | aznap frissítve

Megtartotta pénteki ülését a koronavírus miatt alakult operatív törzs, és ezután Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti vezetője számolt be a legfrissebb adatokról és intézkedésekről. Megerősítette, hogy három újabb magyart diagnosztizáltak a fertőzéssel (ez azonos a reggel ismertté vált adattal, mely szerint 19-re nőtt itthon a fertőzöttek száma).

Kijelentette, nem tudják megállítani a koronavírust, ez egy világjárvány, és a törzs minden lehetséges kormányintézkedést megtesz.

"Mindenkire szükség van, a média ossza meg a felhívásokat. Fogjunk össze a szüleink, nagyszüleink életéért. Minden perc számít" - mondta Lakatos. 

A sajtótájékoztatót alább megnézheti:

A járványügyi nyomozásba bevonták a rendőrséget, ami együttműködik az országos tiszti főorvossal. A sajtót kérték, hogy a tájékoztatási kérdésekre helyezzék a hangsúlyt.

Továbbra is egyedi esetek vannak, mondta Lakatos, és a gócpontok elhárítására a lakosság segítségét kérik. Ne legyenek álhírek, és ne legyen pánik. Népszerű álhír, hogy Budapestet lezárnának, erről már írtunk, hogy nincs erről most szó. Nem tartja indokoltnak egyetlen település lezárását sem.

A magyar-szlovén határon 11437 magyar állampolgárt ellenőriztek, közülük 166 esetben házi karantént rendeltek el, egy külföldit egy gyanús esetként kórházba kellett szállítani, és 204 embertől megtagadták a belépést.

Jól megfontolt kérdéseket vártak a tájékoztató után. Arról beszélt újságírói kérdésekre, hogy

Védőeszközök

Az alábbi cikkünkben grafikonon mutatjuk meg, hogy hogyan nőtt napról napra a fertőzöttek, a kilábalók és az elhunytak száma világszerte. 

Rovatok