Index Vakbarát Hírportál

Péntekig el kellett hagyniuk a kollégiumot, de vasárnapig visszamehetnek kiköltözni a BME kollégistái

2020. március 14., szombat 23:56

Szombaton közleményt adott ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a koronavírussal kapcsolatos, folyamatosan frissülő jékoztatási oldalán. Ebben azt írják: március 15. (vasárnap) reggel 8 órától meg kell kezdeni a teljes körű kiköltözést az egyetem kollégiumaiból, a kulcsokat, belépőkártyákat pedig a portán le kell adni.

Az egyetem március 12-én kiadott közleményében a kormányzati döntésekre és a fokozott járványügyi védekezésre hivatkozva azt írta: a kollégistáknak március 13. (péntek) estig haladéktalanul el kell hagyni a kollégiumot és haza kell térni otthonaikba – ott csak a külön rektori engedéllyel rendelkezők és a nemzetközi hallgatók maradhattak ezután. A szombati közlemény azonban mégis feljogosítja a hallgatókat a kollégiumba való visszatérésre.

A csütörtöki közleményben azt írták, azok kérhetnek rektori engedélyt a maradásra, akik nem tudnak hova hazatérni, de a jóváhagyásig nekik is el kellett hagyniuk pénteken kollégiumukat. Szombaton az egyetem azt írta, hogy azok a hallgatók, akik megkapták a rektori engedélyt a maradásra, vagy külföldi állampolgárságuk van, a kiköltözés után át kell költözniük a számukra kijelölt Martos Flóra Kollégiumba.

A BME Egyetemi Hallgatói Képviselete Facebookon írt erről, illetve például arról, hogy mi van akkor, ha valaki nem tudja megoldani a dolgai elszállítását: 

Rovatok