Index Vakbarát Hírportál

Arcmaszkot és gumikesztyűt kapott sok postai dolgozó

2020. március 16., hétfő 10:15 | aznap frissítve

A patikákhoz hasonlóan korlátozások léphettek érvénybe több postán is, ugyanis az ügyintézésre érkezőket több helyen is piros táblával figyelmeztetik: csak annyian menjenek be, ahány szabad ablak van.

Ha nincs szabad ablak, akkor kérjük, a posta előtt várakozzanak

– olvasható a Kolosy téri postán.

Megkerestük a Magyar Posta Zrt.-t, arról érdeklődve, hogy az összes postán életbe léptek-e hasonló intézkedések, vagy csak egyedi esetekről van szó. Amint válaszolnak, frissítjük cikket. 

Frissítés:

Megérkezett a Magyar Posta válasza:

Arcmaszkot és gumikesztyűt kapott hétfő reggel minden olyan postai dolgozó, akinek közvetlen ügyfélkapcsolata van. A Magyar Posta számára a legfontosabb a munkavállalói egészségének és biztonságának védelme, ezért rendelte el a kézfertőtlenítők használata és a fokozott takarítás után védőfelszerelések kiosztását és alkalmazását. A maszkokat a kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők kapják. A kiosztott védőfelszerelések utánpótlása folyamatos lesz. (...) A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében március 16-tól a várakozásra is új szabályokat hoztunk, hasonlóan a gyógyszertárakhoz. Eszerint egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik, a többi várakozót kérjük, hogy a bejárat előtt várjon, egymástól javasoltan kb. 1 méterre. (...) A küldemények kézbesítése, valamint a postai kifizetések, például a nyugdíj és a családtámogatások, kézbesítése folyamatos.

Rovatok