Index Vakbarát Hírportál

Emberiesen kezelik ezt a dolgot

2020. március 17., kedd 16:03

Kedden újra tesztelik azt az Ausztriában dolgozó koronavírusos magyar beteget, aki másfél hete az első magyarok között kapta el a fertőzést. A 21 éves felszolgáló barátaival bulizott egy kis osztrák faluban, feltehetően az ottani kocsmában fertőződött meg. D. a múlt hétfőtől volt karanténban a szállodában, ahol dolgozik.

D. annyit érzett csak magán, hogy orrdugulása van és végtagfájdalma, de egy átlagos náthánál nem érezte betegebbnek magát. Egy héttel ezután, kedden újra beszéltünk vele. D. továbbra is karanténban van, a szobájában, de annyi változás már van, hogy most már betegnek sem érzi magát.

A helyi egészségügyi protokollnak megfelelően D.-t minden nap ugyanaz az orvos felhívja telefonon egy közeli kórházból, és kikérdezi, hogy hogy érzi magát, és hogy milyen változásokat érzékel magán. Az orvos megértő, emberi, amit D. szerint jó hallani.

A keddi teszten sok minden múlik, ha negatív, akkor már csak egy teszt vár rá, és ha az is negatív lesz, akkor D. a számára hivatalosan március 21-ig megállapított karanténból gyógyultan távozhat.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok