Index Vakbarát Hírportál

Szadista cellatársak közé került egy férfi a börtönben, kis híján megölték

2020. március 18., szerda 09:39

Négy hónapon keresztül kizsigerelték, alázták, verték, majd kis híján meg is ölték cellatársukat azok a férfiak, akik egy Pest megyei börtönben kerültek össze 2016 decembere és 2107 áprilisa között. A három cellatársból ketten rokonok voltak, ők fogtak össze a harmadik férfi ellen.

A hónapokon át tartó verések, és rablások után 2017. április 19-én a közös zárkában az elkövetők összekötötték a sértett kezeit, majd különböző – emberi méltóságát sértő – módon zaklatták, illetve fenyegették, hogy adja nekik a pénzét.

Másnap az elkövetők a zárkában egy cipőfűzőből készített hurkot tettek a sértett nyakára és azzal fojtogatták, amíg elveszítette az eszméletét. Ezután az elájult sértettet bántalmazták és vízzel locsolták le, hogy magához térjen, majd folytatták a fojtogatását addig, amíg az egyik elkövető megijedt és felhagytak a cselekménnyel. Az ügyben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pest Megyei Főügyészség a két elkövető ellen, írja az ügyészség.

Rovatok