Index Vakbarát Hírportál

A járvány miatt a diákhiteleket sem kell törleszteni

2020. március 19., csütörtök 06:07

Miután Orbán Viktor miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy az év végéig felfüggesztik a hiteltörlesztéseket, a 24.hu-t a Diákhitel Központ Zrt. arról tájékoztatta, hogy a rendelet rájuk is vonatkozik, 

a hallgatói hitelek törlesztését a vonatkozó jogszabályok hatálybalépésétől 2020. december 31-ig felfüggesztik. 

Arra a kérdésre viszont nem tudtak egyértelmű választ adni, hogy mi lesz a már felmondott szerződések sorsa. Csak annyi írtak, hogy „társaságuk, mint az MFB Csoport tagja, a felmondott hitelszerződéseket folyamatosan átadja a Magyar Követeléskezelő Zrt.-nek (MKK). Az eddig felmondott és MKK számára átadott követelések MKK általi, adóhatósággal együttműködve végzett kezelésére, végrehajtására a Diákhitel Központnak nincs ráhatása, arról információval nem rendelkezik”. 

Frissítés: A Diákhitel Központ Zrt kommunikációs igazgatója az Indexnek csütörtökön reggel azt jelezte, hogy a felmondott szerződések sorsa világos. A ptk. szerint innentől kezdve az MKK tehet behajtási és egyéb cselekményeket az átadott követelések kapcsán”, írta. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok