Index Vakbarát Hírportál

Most már biztos: drasztikus lehűlés jön egy kis hóval

2020. március 19., csütörtök 15:33

Nincs pardon: az ígért drasztikus lehűlés és a halmazállapot-váltás már biztos 

*

- hűti le a kedélyeket az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése a Facebookon. 

Ahogy már múlt héten megírtuk, nagy mennyiségű sarkvidéki eredetű hideg levegő indul el dél felé.

Emiatt szombat estétől erős, helyenként viharos északi, északkeleti széllel megérkezik a 15 fok körüli lehűlés. Szombat késő délutántól, estétől északon jó eséllyel egyre több helyen havas eső, hó váltja fel az esőt, záport, sőt a hidegfronton akár zivatar is lehet.

Vasárnaptól, hétfőtől igen nagy a bizonytalanság a közelünkbe leszakadó légörvény helyzetében, így a csapadék kiterjedtségében, mennyiségében is (egyes forgatókönyvek a regionális, síkvidéki havazás esélyét sem zárják ki) - írja az OMSZ. 

Az Időkép is hasonlókat ír, hogy szombat késő délutántól az északi hegyekben, estétől máshol is egyre többfelé havas eső, havazás válthatja az esőt.

Nagy mennyiségű hóra azonban nem kell számítani, a szilárd halmazállapot idején már szűnni, gyengülni fog a csapadék, így kevés megmaradó hó főként a hegyekben hullhat.

Ők azt írják, vasárnap napközben 1-6 fokra van kilátás, amit az erős, viharos szélben még hidegebbnek érzünk majd. Ekkor még főként a Dunántúlon, leginkább délnyugaton fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás.

Élni fogok még, amikor mind meghalunk?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok