Index Vakbarát Hírportál

40 kilométeres kocsisor torlódott fel Csanádpalotánál

2020. március 20., péntek 15:14 | aznap frissítve

Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a várakozásra kényszerülő árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak az M43-as autópályán – közölte a rendőrség alapján az MTI. 

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Lakatos Tibor ezredes azt mondta, 35 kilométeres kocsisor alakult ki, de a Google Maps adatai alapján 15 órakor már körülbelül 40 kilométeres torlódást mutatott, a határtól Rákóczitelepig állt a sor:

UPDATE: a 40 kilométeres kocsisor este 8 órakor még ugyanúgy látszott műholdról. 

A személyforgalomban a kilépő oldalon háromórás a várakozás.

A román és magyar hatóságok az átkelőhelyen a meglévő tíz forgalmi sáv mellé további hármat alakítottak ki és hét sávon ellenőrzik közösen a kilépő kamion forgalmat, haton pedig a személyforgalmat. Az M43-as autópályán a a rendőrség járőrei, köztük motoros rendőrök biztosítják a közrend és közbiztonság fenntartását – tudatta a százados.

A fuvarozók közül akik tehetik, igénybe veszik a nagylaki közúti határátkelőhelyet is, ahol délután szintén jelentős várakozási idővel számolhatnak.

Lakatos ezredes péntek délután azt közölte, hogy a korábbi napok hatalmas torlódásai után péntekre több határátkelőkön javult a helyzet: Rajkánál 120, Hegyeshalomnál 150 perc a várakozás. 

A helyi rendőrség szerint péntek délután a gyulai határátkelőnél három órát kellett várakozniuk a kamionoknak a kilépésre. Az MTI helyszíni információi szerint a kamionsor több kilométer hosszú a gyulai elkerülőúton, az Elek-Kétegyháza körforgalomig áll a sor.

A szintén romániai határszakaszon Ártándnál 3 órát kell várakozniuk a teherfuvarozóknak.

Péntek reggel a magyar és szlovák állampolgárok számára megnyitották a két Komáromot összekötő hidat, így a térségben élőknek már nem kell 100 kilométert kerülniük a határátkeléshez. 

Rovatok