Index Vakbarát Hírportál

Felállt a kormány Adományokat Koordináló Akciócsoportja

2020. március 20., péntek 12:12

Felállt az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport. A csoport feladata segíteni az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinációját, felkarolni az országszerte elindult civil, önkéntes segítői mozgalmakat.

Mint az lapunknak elküldött közleményből kiderül, az Akciócsoport a hazai karitatív szervezeteket tömörítő Karitatív Tanáccsal – veszélyhelyzetben: Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács – együttműködve látja el majd a feladatait. 

Újraindul a 1357-es hívószámú „Nemzeti Összefogás Vonala” telefonos adományvonal és a hozzá kapcsolódó számlaszám, melyek a dunai árvizek idején is eredményesen működtek. 

Az akciócsoport létrehozását Gulyás Gergely miniszter jelentette be a március 19-i kormányinfón. A csoport az adakozást, segítséget fogja majd össze. Már az elmúlt napokban a digitális eszközök vásárlásától a különböző segítségnyújtásig sok felajánlás érkezett. 

A további részletekről szombat délelőtt tart tájékoztatót Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az akciócsoport vezetője, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Győr-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnöke és Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke.

Ezt nézze meg, ha a legfontosabb dolgokat tudni akarja a koronavírusról
Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok