Index Vakbarát Hírportál

Újra megnyitották a komáromi átkelőt, de csak a kishatárforgalomnak

2020. március 20., péntek 07:28

A szlovák és a magyar hatóságok újra megnyitották a komáromi határátkelőt a két ország állampolgárai számára, így nem kell mintegy száz kilométert kerülniük a térségben élőknek - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek reggeli Facebook-bejegyzésében. 

Szijjártó Péter csütörtökön videokonferencián egyeztetett osztrák, cseh és szlovák hivatali kollégáival, a magyar fél ennek keretében kezdeményezte Miroslav Lajcak szlovák külügyminiszternél a komáromi határátkelő újbóli megnyitását, írja az MTI. Ezt követően a rendőrfőkapitányok még az esti órákban megállapodtak, így péntek reggel hat órától újra közlekedhetnek a kishatárforgalom szabályai szerint a magyarok és a szlovákok Komáromnál.

Fontos ugyanakkor, hogy az átkelésnél a kishatárforgalom szabálya érvényesül, tehát a teherforgalom előtt nem nyitották meg a határt, csak az ingázók előtt, tehát azon polgárok tudnak a határon átmenni, akik Szlovákiában élnek, de Magyarországon dolgoznak, vagy fordítva.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok