Index Vakbarát Hírportál

Ötmillió forintot kért egy csaló a kamu koronavírus-oltásért

2020. március 23., hétfő 12:47

Nagyobb kárt okozó csalás bűntettének kísérlete miatt nyomoznak egy siófoki nő ellen, aki a gyanú szerint 5 millió forintot akart kicsalni egy vállalkozótól, arra hivatkozva, hogy a vállalkozónak be kell oltatnia az alkalmazottait. 

A nő, a megalapozott gyanú szerint, március 18-án azzal hívott fel egy siófoki cégvezetőt, hogy azonnal fizetnie kell, különben a telephelyeit be fogják záratni. Az ügyészség közleményében gátlástalannak is nevezik a nőt, aki ÁNTSZ alkalmazottnak hazudta magát, és arra utasította a vállalkozót, hogy rendelje meg valamennyi alkalmazottjának a koronavírus elleni vakcinát valamint az üzem fertőtlenítését, majd 5 millió forintot utaljon át az általa megadott bankszámlára. A sértett nem tett eleget a gyanús követelésnek, hanem a rendőrséghez fordult. 

A gyanúsítottnak nem ez az első ügye a rendőrséggel, alig egy hónapja lopás miatt nem jogerősen 1 év 7 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték. Az ügyészség most indítványozta a letartóztatását, amit a bíróság helyben hagyott. 

Rovatok