Index Vakbarát Hírportál

Drasztikusan csökkent az autóforgalom Budapesten a Waze adatai alapján

2020. március 25., szerda 14:59 | aznap frissítve

Még a múlt hetihez képest is drasztikusan csökkent a főváros autóforgalma -  írja a 444.hu a Waze valós idejű statisztikái alapján.

Egy átlagos hétköznapon csúcsidőben 18 ezernél több felhasználójuk szokott egyszerre az utakon lenni, a korlátozások bevezetése, március 12. óta viszont forgalomcsökkenést tapasztaltak. 

Aznap az előző napihoz képest 2500-zal kevesebb Waze-felhasználó közlekedett csúcsidőben, mint az előtte levő napon, ez nagyobb visszaesés, mint ami hagyományosan pénteken szokott lenni a megelőző csütörtökhöz képest.

Március 12. csütörtök volt, vagyis a szokottnál egy nappal korábban, és nagyobb mértékben esett vissza a forgalom. Ezt másnap, pénteken újabb 3500-as esés követte, majd az ünnepi hétvége utáni hétfőn már csak 12 000 Waze-felhasználó közlekedett a csúcsidőszakban, ez a normális mennyiség hatvan százaléka.

A múlt kedd óta még a 9000-et se érte el a csúcsidőben közlekedő Waze-felhasználók száma, a héten pedig hétfőn 6000, kedden pedig 5500 Waze-felhasználó közlekedett csúcsidőben a főváros útjain.

Ez a járványt megelőző időszak átlagos vasárnapi forgalmánál is kevesebb, ez átlag 8000 Waze-felhasználó szokott lenni csúcsidőben - írja a 444.

Budapest autósforgalmának visszaesése a Tomtom valós idejű forgalomkövető oldal adatain is látszik:

Rovatok