Index Vakbarát Hírportál

Fürjes felszólította a Budapest Airportot, rendezze a sorokat

2020. március 26., csütörtök 15:02

Levélben kereste meg Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Rolf Schnitzlert, a Budapest Airport vezérigazgatóját, hogy szüntesse meg azt a fertőzésveszélyes állapotot, amiről olvasóink tapasztalatai alapján nemrég beszámoltunk.

Mint írtuk, olvasóink egy-másfél órás várakozási időről számoltak be, és több képet is küldtek a hosszú, tömött sorokról. Egyik olvasónknak a tavaly márciusához képest 90 százalékkal kisebb forgalmat bonyolító reptér rendőrei azzal indokolták a torlódást, hogy „lassan megy az ellenőrzés, túl sokan érkeztek a gépen”.

Fürjes közölte, hogy tisztában van azzal, hogy az egészséggel kapcsolatos kérdőív miatt a hatóságok kisebb kapacitással dolgoznak, extra munkát végezve, de mégis a BUD Airport felelőssége, hogy biztosítsa a megfelelő távolságot tartó sorba rendezést a várakozók számára. Egyúttal felkérte a reptér igazgatóját, hogy tegyen lépéseket a hasonló helyzetek megakadályozására.

A reptér elég gyorsan reagált, mint közölték, megtették a szükséges lépéseket. A beérkező járatok utasainak a reptéri személyzet segít sorba rendeződni és megtartani a szükséges távolságot, és felgyorsítják az útlevél-ellenőrzési folyamatot is.

Rovatok