Index Vakbarát Hírportál

Terézvárosban három hónapig nem kell fizetniük az önkormányzattól bérlő kisvállalkozásoknak

2020. március 28., szombat 14:39

Terézvárosban az egészség védelme, a szociálisan rászorulók ellátásának megszervezése után eljött az ideje, hogy a gazdasági szférában is lépéseket tegyünk - írta közleményben Soporni Tamás polgármester.

A momentumos politikus bejelentette, hogy az egyéni vállalkozók, a mikro-, kis- és középvállalkozások "2020. április 1. és 2020. június 30. nem kell bérleti díjat fizetnie a nem lakás célú, önkormányzati tulajdonú bérlemények után; a díjak kiszámlázását március 30-tól felfüggesztjük".

"A 2020. április 1. és 2020. június 30. közötti időszakra fizetendő – három havi – bérleti díjat az önkormányzat bérlőinek 2020. július 1-jétől kezdődően, 12 havi egyenlő részletben, késedelmi kamat- vagy pótlékmentesen kell megfizetniük" - olvasható a kerület közelményében. 

Hozzátették, hogy a járványhelyzet alakulásától függen további lépésekre is képesek a kerület vállalkozásainak fennmaradása érdekében, a korábban keletkezett bérleti díjakat, közös költségeket és közüzemi díjakat viszont a számlán megjelölt határidőig kell befizetni, mivel ezek után az önkormányzatnak is fizetési kötelezettsége van. 

Rovatok