Index Vakbarát Hírportál

Reggeli zsúfoltság: sűríti a menetrendet a BKK

2020. április 1., szerda 14:07 | aznap frissítve

A BKK a fővárosi közösségi közlekedésben szerda reggel tapasztaltak alapján április 2-től, csütörtöktől sűríti a járatokat számos vonalon, áll a cég közleményében. A társaság azt szeretné elérni, hogy egyetlen vonalon se legyen nagyobb a zsúfoltság a járvány idején a nemzetközi gyakorlatban is alkalmazott 30 százaléknál, az utasok tartani tudják a megfelelő távolságot egymástól.

Mint arról beszámoltunk, a BKK szerdától a járművek nagyon alacsony kihasználtsága miatt szombati menetrend szerint közlekedteti járatait. A húzás azonban sok utast megszívatott, lévén, hogy a hétvégi menetrendet pont nem a munkába járóknak találták ki, szerdán pedig mindenki inkább a munkahelyére igyekezett, nem pedig napközbeni szabadidős tevékenységre. A lépést ennek köszönhetően alaposan megkritizálta Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója, és Fürjes Balázs államtitkár is.

A BKK árnyalása szerint április 1-jén reggeltől egy szombati menetrenden alapuló, de a frekventált vonalakon annál sűrűbb járatindulást biztosító közösségi közlekedési rend lépett életbe a fővárosban. Számos BKK-s figyelte szerdán a járatok kihasználtságát, és a közösségi médiában is sok visszajelzést kapott a cég. 

A szerda reggeli tapasztalatok alapján 16 fővárosi vonalon sűrítenek csütörtöktől:

A járatok kihasználtságát a BKK továbbra is figyeli, és sűrít, ha kell. 

Rovatok