Index Vakbarát Hírportál

Józsefváros háromhavi fizetési halasztást ad bérlőinek

2020. április 6., hétfő 17:21 | aznap frissítve

A józsefvárosi önkormányzat haladékot ad a koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került bérlőinek a bérletidíj-fizetésben, jelentette be Pikó András, Budapest nyolcadik kerületének polgármestere. 

Pikó Facebook-posztjában azt írta, már elkészült a – finomítások után várhatóan szerdától életbe lépő – rendelettervezet, amely a bérlőiknek ad majd könnyítést a következő hónapokban. 

Az önkormányzati lakást használók és bérlők kérelem alapján fizetési haladékot kapnak, április 1. és június 30. között nem kell lakbért fizetniük, augusztus 1-től pedig hat hónap alatt törleszthetnek kamatmentesen. 

Hasonló szabály alapján törleszthetnek majd az önkormányzattól lakást vásárlók is. Három hónapra ők is felfüggeszthetik a részletfizetést, majd hat hónap alatt törleszthetnek.

Az önkormányzattól helyiségeket bérlő vállalkozások, egyéni vállalkozások, civil szervezetek, társasházak és magánszemélyeik is kérhetnek háromhavi halasztást, ha február 29-ig nem halmoztak fel bérletidíj-tartozást. Azok a vállalkozások pedig, amelyek nem rúgnak ki egyetlen alkalmazottat sem március 1. és június 30. között, 10 százalék engedményt kapnak három hónapra. 

Rovatok