Index Vakbarát Hírportál

Ölni akart, de senki nem vállalta, hogy segít neki a holttest elszállításában

2020. április 16., csütörtök 11:18

Emberölés előkészületének bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt a napokban a Szolnoki Törvényszék egy büntetlen előéletű férfit, aki 2020 márciusában elhatározta, hogy megöli pénzéért egyik ismerősét. 

Részletes tervet szőtt a gyilkosság végrehajtására, de sem jogosítványa, sem autója nem volt, ezért segítőre volt szüksége a leendő holttest elszállításában. Két embert is beavatott a terve, de egyikük sem vállalta, hogy segít neki, így a gyilkosság végül elmaradt.   

 A férfival szemben április 6-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség, két nappal később, április 8-án pedig már bíróság elé is állították. 

A Szolnoki Törvényszék - a járványhelyzetre tekintettel - távmeghallgatás útján, a tárgyalótermi egészségügyi protokoll szerint tartotta meg a tárgyalást az ügyben. A vádlott a rendőrségi fogdán, míg a bíró, az ügyész és a vádlott védője a tárgyalóteremben, egymástól legalább 2 méter távolságra tartózkodtak. A két helyiség közötti videokapcsolatot a legmodernebb audiovizuális technikai eszközök biztosították. 

A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vettek, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. 

Rovatok