Index Vakbarát Hírportál

Húsvét után most hétvégén is lezárások jönnek a Józsefvárosban

2020. április 16., csütörtök 21:10

A kormány adta lehetőségekkel élve a húsvéti hosszú hétvégéhez hasonlóan az április 18-19-i hétvégén is szigorítja a kijárási korlátozásokat Pikó András VIII. kerületi polgármester, derül ki Pikó Facebook-bejegyzéséből.

Pikó a józsefvárosi kerületi operatív tanács tagjaival konzultálva úgy határozott, hogy péntek éjféltől vasárnap éjfélig lezárják a

Józsefváros közterületeit csak áthaladásra, illetve egyéni sportolási tevékenységre lehet használni vasárnap éjfélig, teszi hozzá.

A hétvégén szintén zárva lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorával egyeztetve az Orczy Park. Emellett a polgármester arra kérte a kerületi rendőrkapitányt, hogy a került le nem zárható közterein – például a II. János Pál pápa téren – fokozottan ellenőrizzék a járványügyi szabályok betartását.

További szigorítás, hogy a járványveszély enyhítésének érdekében egészségügyi maszk – ennek hiányában annak funkcióját és rendeltetését betöltő orrot és szájat takaró textil (kendő, sál) – viselése lesz kötelező az önkormányzat által fenntartott Teleki téri piac területén, az oda belépő és ott tartózkodó szolgáltatásokat igénybe vevőkre és szolgáltatókra, a zárt térben történő tartózkodás idejére. A Teleki Piac bejáratainál egészségügyi maszkot biztosítanak azoknak, akiken nincs, és így tesznek a a fővárosi fenntartású Rákóczi téri Csarnoknál is.

Rovatok