Index Vakbarát Hírportál

Jól keresnek a NAT-ot is fejlesztő oktatási projekt szakértői

2020. április 20., hétfő 12:52

Márciusig mintegy 1,11 milliárd forintot fizettek ki oktatási szakértőknek abban az európai uniós támogatásból megvalósuló projektben, amelynek része az új Nemzeti alaptanterv (NAT) előkészítése is, derítette ki a Magyar Narancs közérdekű adatigényléssel.

A projektgazda Eszterházy Károly Egyetem küldte meg a táblázatot, amiből kiderül, összesen 934 millió forint volt a szakértők bruttó bérköltsége, és 177 millió forintot szociális hozzájárulási adóként fizetettek be.

BÁR A LAP CSAK A Nemzeti alaptantervhez KÖZVETLENÜL KAPCSOLÓDÓ KÖLTÉSEKRE VOLT KÍVÁNCSI, A TELJES PROJEKT SZAKÉRTŐI KIFIZETÉSEIRŐL KAPTAK TÁBLÁZATOT, ÍGY NEM LEHET TUDNI, EBBŐL MENNYI MENT A NAT-ra.

Összesen 303 szakértő dolgozik a három és fél éves projektben. Van, aki csak pár hónapra csatlakozik be, míg például a szakmai vezető, Csépe Valéria 2017 júliusa óta kapja a fizetését, havonta bruttó 684 ezret. A táblázatból kitűnik, néhányan jóval több pénzt kapnak nála. Például a projekt korábbi stratégiai és fejlesztési igazgatója 2017-ben négy hónapot dolgozott, és ez idő alatt összesen bruttó 4,8 millió forintot, azaz havi 1,2 milliót keresett.

A 2,4 milliárd forintos uniós pályázatnak két része van:

A projekt 2017. július 1-jén indult, és idén október 31-én zárul. 

Rovatok