Index Vakbarát Hírportál

Tapogatók és zacskónyálazók: bosszúságok járvány idején

2020. április 21., kedd 10:29

Mióta meghirdettük, hogy keressük a járványhelyzet legbosszantóbb hülyeségeit, elárasztották az Indexet az olvasói levelek. Ahogy a felhívásban írtuk, nem a mindannyiunk közös érdekében elviselendő kellemetlenségeket vagy az egyértelmű szabályszegéseket kerestük, hanem az önzésből vagy fafejűségből fakadó, idegesítő, néha abszurd apróságokat.

Ezeknek egy jó része ugyanis olyasmi, amin akár változtatni is lehetne, hogy – ha már mindenképpen itt van a vírusveszély, a bezártság és létbizonytalanság – legalább egy kicsikét jobban érezzük magunkat.  

A közel 250 beérkező levélből szépen kirajzolódott, hogy az olvasóinkat bosszantó hülyeségek többsége besorolható ennek az öt nagyobb csoportnak a valamelyikébe:  

Az olvasói panaszokat feldolgozó cikksorozatunkat az első csoporttal, a járványügyi szempontból kifejezetten veszélyes húzásokkal kezdjük. Van köztük, ami sokakat érint és van néhány, amibe inkább egyedi balszerencse volt beleszaladni. Vannak komoly problémák és vannak súlytalanabbak. Némelyik esetben bizonyos konkrét emberek a bosszúság okozói, máskor rendszerszintű a gond. Ami közös bennük a bosszantóságon túl: nem tűnnek megváltoztathatatlannak.

Személyes érintkezés erőltetése

Fertőzésveszélyes érintés erőltetése

Nincs maszk, vagy van maszk, de minek

Tapogatók, nyálazók, köpködők

Szemetelők

A járványhelyzet bosszantó hülyeségeit bemutató cikksorozatot folytatjuk.

(A cikkbeli idézetek az Indexnek küldött olvasói levelekből vannak. A levélírók nevét nem tüntettük fel, mert a legtöbb esetben vagy kifejezett kérés volt a névtelennek maradás, vagy nem tért ki a hivatkozhatóság mikéntjére a levél. Ha van olyan olvasónk, akitől idéztünk, és szeretné a neve feltüntetését, kérjük, írjon, és pótoljuk.)

(Borítókép: Nagy Attila Károly / Index)

Rovatok