Index Vakbarát Hírportál

Karácsony: Leköpték egy fővárosi idősotthon dolgozóját

2020. április 22., szerda 09:46

Szíven ütött az idősotthonok vezetőivel tartott egyeztetés néhány részlete – amikor szembesülünk azzal, milyen hatása is van a politikai alapú rágalomhadjáratnak

– írja Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán.

Hozzátette, hogy a napokban egy szociális munkás felállt és elhagyta a munkahelyét, mert egy boltban kiderült, hogy fővárosi fenntartású idősotthonban (a Pesti úti otthonban) dolgozik – és ezért leköpték. Más idősotthonok dolgozói attól tartanak, ők is céltáblái lehetnek a lejáratásnak.

A főpolgármester szerint meg kell védeni Budapest igazi hőseit, azokat a szociális dolgozókat, akik az idősotthonokban ápolják a koronavírus által leginkább veszélyeztetett embereket. Nagy teher nekik, hogy nincsenek megfizetve, nagy teher, hogy nem jöttek időben a védőfelszerelések.

Karácsony személy szerint büszke minden szociális dolgozóra, írja. Borzasztóan fontos munkát végeznek, sokszor igen nehéz körülmények között. Ezért arra kér minden budapestit, aki találkozik egy szociális munkással, fejezze ki a szolidaritását, az együttérzését, a köszönetét, mert ők az igazi hősei nemcsak Budapestnek, de Magyarországnak is.

Az eddigi adatok szerint a Pesti úti idősotthonban 284 gondozott fertőzött és 28 elhunyt, de több fővárosi (és országos) intézményben is volt hasonló probléma. A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban napok óta folyik a vita, ki a felelős a történtekért. A kormánymédia egyértelműen Karácsonyt teszi felelőssé, míg a főpolgármester szerint az állami szervek hibásak. A kormányhivatal kedden válaszolt erre, cikkünkben elolvashatja a vita hátterét:

Rovatok