Index Vakbarát Hírportál

Korrupcióval vádolt MSZP-s polgármester kinevezését vonná vissza a Momentum

2020. május 1., péntek 09:19

Az ügyrendi, nemzetiségi, összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság képviselőtagjának és elnökének választotta a főváros azt a Gajda Pétert, aki az elmúlt hónapokban számos botrányt szállító Kispest polgármestere. A 24 azt írja, hogy a Momentum elnökségi tagja, Buzinkay György egy posztban írt arról, hogy levélben kérvényezték Karácsony Gergelynél, hogy vonja vissza Gajda kinevezését.

Gajda kinevezési javaslatával az MSZP pedig semmibe vette Paróczai Anikó és sok száz momentumos társam munkáját.

– írja Buzinkay, aki a posztjában arra utal, hogy egyik képviselőjük régóta igyekszik Kispestről kisöpörni a korrupt embereket, azonban ez a döntés szembemegy ezzel a céljukkal.

Ezért arra kérjük Karácsony Gergelyt, hogy ameddig nem tisztázódik minden tekintetben kielégítően a kispesti önkormányzat körüli korrupciós helyzet, addig vonja vissza Gajda Péter kinevezését a bizottság éléről. Az MSZP-t pedig arra kérjük, hogy olyan személyt jelöljön a bizottság élére (addig is), aki minden együttműködő fél számára elfogadható.

Kispest azon ritka helyek egyike, ahol a Fidesz és az MSZP meglepően gyakran kerülnek közös nevezőre, márciusban például közösen szavazták le, hogy korrupciós szakértőket hívjanak az anitkorrupciós bizottságba. Ezzel összefügghet, hogy a kispesti önkormányzat építéshatósági irodájának vezetőjéről, Guzmics Zsomborról kiderült, 2017-ben nyomott áron vásárolt telket az önkormányzattól az anyósa nevén. De Guzmics és Gajda neve többször is elhangzik azon a felvételen, amelyen a kispesti MSZP-s Lackner Zoltán kokainnak kinéző tasakot lóbálva részletezte a helyi korrupciós ügyeket és lopásokat.

Rovatok