Index Vakbarát Hírportál

Hadházyék a büntetések ellenére holnap ismét dudálnak a várnál

2020. május 3., vasárnap 14:05 | aznap frissítve

Hadházy a Szél Bernadettel és a Momentummal közösen holnap délután 5 órára ismét meghirdette a Clark Árdám térre azt a dudálós tiltakozó eseményt, amelyen azok részvételére számít, akik nem akarják némán nézni "a kórházakat kiürítő Kásler-tervet, a tesztelés szabotálását, a titkolózást, a diákok érettségiztetését a járvány csúcsán, a munkájukat vesztett emberek semmibe vételét, az önkormányzatok kisemmizését".

A független parlamenti képviselő a hivatalos Facebook-oldalán arról ír, hogy miközben elvileg most tetőzik a járvány, a kormány vidéken "gyakorlatilag lefújta a védekezést.

Hadháziék az elmúlt hetekben  már két ilyen eseményt is szerveztek a vár közelébe, az elsőn sokan dudáltak, volt, aki Orbánnak, volt, aki a dudálóknak. A másodikon pedig "indokolatlan hangjelzés elkövetése" miatt sorra büntették a rendőrök azokat a tüntetőket, akik csatlakoztak a képviselők akciójához. 

A mostani esemény leírása szerint a kürttel tiltakozók bírságolása törvénytelen volt legutóbb, de tippeket is adnak, hogyan nehezíthetik meg a rendőrök dolgát a tiltakozók.  

Videón, ahogy a rendőrök megbüntették a tüntetőket a dudálás miatt

Rovatok