Index Vakbarát Hírportál

Jövő szerdán döntenek a nyári gyerektáborokról

2020. május 7., csütörtök 10:47 | aznap frissítve

Május elején több táborszervező is megnyitotta a jelentkezési felületet, de továbbra se lehetett tudni, hogy meg lehet-e tartani a nyári gyerektáborokat. Április végén írtunk a táborok bizonytalan helyzetéről. Akkor több szervező is azt mondta lapunknak, inkább kivárnak, hogy az operatív törzs vagy a kormány egyértelműen kimondja, milyen szabályozás vonatkozik a táborokra. 

Jövő héten megkapják a választ. A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely azt válaszolta kérdésünkre, hogy Novák Katalin megvizsgálja a táborozás lehetőségeit, és a kormány elé terjeszt egy javaslatot. 

A JAVASLATRÓL JÖVŐ SZERDÁN DÖNT A KORMÁNY.

Kedden megkerestük a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) sajtóosztályát is, miután az operatív törzs napokon keresztül nem válaszolt a kérdésünkre. Az NNK csütörtök reggel azt írta,

jelen járványügyi helyzetben még nem lehet biztosan megmondani a járvány terjedésének időbeli lefolyását, így a korlátozások feloldásának ütemezését sem. 

Hozzátették, a következő egy-két hét után lehet majd látni a jelenlegi intézkedések hatásait, és a korlátozások feloldásának eredményeit. 

A nyári táborokkal kapcsolatban így a következő hetekben várható, hogy döntés születik.

Szakértőik már dolgoznak a járványügyi szabályokon, amiket majd a szervezőknek írnak elő, ha meg lehet tartani a táborokat. „Ezen szabályok meghozatala azonban nagyban függ a következő napok alakulásától” – tették hozzá.

Rovatok