Index Vakbarát Hírportál

Testvérpár rabolt ki egy boltot Üllőn

2020. május 8., péntek 13:01 | aznap frissítve

Május 2-án kiraboltak egy boltot a Pest megyei Üllőn. A fekete ruhát, kesztyűt, maszkot és csősálat viselő férfi zárás után, a rakodó rámpánál csengetett be az üzletbe; fegyvert fogott az ajtót nyitó női alkalmazottakra, majd beterelte őket férfi kollégájukhoz. 

Pénzt követelt, pisztolyával pedig sakkban tartotta a dolgozókat. A férfi alkalmazott átadta neki az aznapi bevételt, pénzes tasakban a bankókat, de az aprópénzt is be kellett zacskóznia. A támadó a zsákmánnyal elmenekült, lövés, sérülés nem történt.

A nyomozók négy nap alatt felderítették az esetet. Elsőként a boltban dolgozó G. Norbertet fogták el, aki előzetesen tudott a rablásról, fel is ismerte a fegyverest, és átadta a pénzt a támadónak, aki mint kiderült, az öccse volt.

A rendőrök ezek után már célirányosan keresték az alkalmi munkákból élő G. Dávidot, akit budapesti lakásán kerestek; a nyomozók nem találták otthon, de a keresés hírére a támadó feladta magát. A nyomozók a rabolt pénz egy részét G. Dávid lakásában megtalálták. A falban lévő rejtekhelyre dugott sörös dobozokból több mint 2,7 millió forint került elő.

G. Dávid kihallgatásakor megtagadta a vallomástételt, az őrizetbe vétel ellen panasszal élt. A testvérpár ellen rablás miatt indult büntetőeljárás, a báty szabadlábon védekezhet, G. Dávid letartóztatását kezdeményezték a Pest megyei rendőrök – írta a Police.hu

Rovatok