Index Vakbarát Hírportál

Az iskolai büfés buktatta le a hamis pénzzel fizető kiskunfélegyházi diákot

2020. május 11., hétfő 10:17

Pénzhamisítással vádolt a Kecskeméti Járási Ügyészség két kiskunfélegyházi fiatalt, miután egyikük hamis tízezreseket adott át a másiknak, amivel az mobiltelefont vett, és a büfében fizetett, írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vádirat szerint az egyik fiatal 2019. április 24-én reggel, még iskola előtt Kiskunfélegyházán összetalálkozott fiatalkorú ismerősével, majd odaadott neki öt darab hamis 10 ezer forintos bankjegyet, hogy vegyen neki egy mobiltelefont. Az idősebbik fiú tudta, hogy a  bankjegyek hamisak.

Ezután a fiatalabb fiú vett is egy mobiltelefont egyik iskolatársától, amit két hamis tízezressel fizetett ki. A telefont vásárló fiú útban az iskola felé tudta meg az idősebb fiútól, hogy az általa korábban átadott bankjegyek hamisak. Mindezek ellenére nem szólt iskolatársának, akitől a mobilt vette.

Ugyanaznap délelőtt a középiskola büféjében hamis tízezer forintossal fizetett a fiatalabb fiú, a büfés azonban észrevette, hogy a bankjegy hamis, és értesítette a rendőrséget, akik megállapították, hogy a hamis bankjegyek színes tintasugaras nyomtatóval készültek, a mobiltelefont pedig lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának. 

Rovatok