Index Vakbarát Hírportál

Kovács Zoltán: Karácsony Gergely nem készítette fel az idősotthonokat a járványra

2020. május 11., hétfő 20:14 | aznap frissítve

Budapest újraindításának feltétele a fővárosi idősotthonokban történő halálesetek csökkentése – írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár egy Facebook-bejegyzésben.

A fideszes politikus bejegyzése szerint „a járvány leginkább a fővárosi idősotthonokban terjed és ennek az az oka, hogy a főpolgármester későn intézkedett, nem készítette fel a fővárosi idősotthonokat a járványra.”

Budapest főpolgármestere erre szintén a Facebookon reagált. Azt írta, reméli, hogy az államtitkár „magától mond ilyen hülyeségeket”, mert ha ezt más diktálja Kovácsnak, akkor „az botrány”.

Kovács államtitkár ugyanis ma lényegében elismerte, hogy a kormány politikai alapon, és nem szakmai érvek alapján hoz döntést Budapest újranyitásáról. Értem én, hogy velem kell harcot vívni, ez is része ezek szerint a járványügyi katonai akciónak. De ennek alávetni közel 2 millió ember életének tervezhetőségét, kiszámíthatóságát, az példátlan felelőtlenség

– írta saját bejegyzésében Karácsony.

A főpolgármester posztjában a kormány felelősségére is kitér, szerinte a jelenlegi helyzetet az idézte elő, hogy a a fővárosi kormányhivatal márciusban még megtiltotta és „felesleges költségnek” nevezte a kórházból kikerülő betegek koronavírus-tesztelését.

Karácsony a posztját azzal zárja, hogy a főváros újranyitásának a budapestiek életéről és biztonságáról kellene szólnia, nem pedig a kormány-ellenzék viszonyáról.

Rovatok