Index Vakbarát Hírportál

Kitiltotta az állatszaporítókat a Jófogás

2020. május 13., szerda 12:07

A Jófogás.hu apróhirdetési oldal a tavalyi szigorítást követően április elejétől folyamatosan és végleg törli az állatszaporítók hirdetéseit, ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a szaporítók tevékenységének súlyos következményeire - közölte a cég. A szaporítók tevékenysége a folyamatos fedeztetés miatt gyakran genetikai rendellenességekhez, ezáltal pedig fiatal korban jelentkező, akár halálos kimenetelű betegségekhez vezet. 

Az állatszaporítás itthon komoly probléma, sajnos nem tiltja egyértelmű jogszabály. De az állat szükségtelen bántalmazása, illetve az öröklődő betegségben szenvedő állategyed tenyésztése, szaporítása állatkínzásnak minősül, ez pedig a legtöbb szaporító általános tevékenységét jelenti, és sajnos sok szaporító próbál védtelen kisállatok kínzásából megélni. Több cikkünkben is foglalkoztunk már a témával. 

Ezentúl ezek lesznek a feltételek a Jófogáson:

"Azt egyértelműen látjuk, hogy a szigorítás óta kimagaslóan megugrott az ingyen örökbefogadható kisállatok aránya. Reméljük, hogy a közeljövőben egyre több menhelynek biztosíthatunk nagy elérésű, ingyenes online felületet is” – mondta Palocsay Géza, a Jófogást működtető Adevinta Classified Media Hungary Kft. ügyvezetője. 

Rovatok