Index Vakbarát Hírportál

Elgázoltak egy izraeli katonát Ciszjordániában, a támadót agyonlőtték

2020. május 14., csütörtök 17:28 | aznap frissítve

Egy palesztin támadó gázolásos merényletben megsebesített egy izraeli katonát Ciszjordániában csütörtök délután, a támadót agyonlőtték, írja az MTI a Jediót Ahornót című újság honlapja, a ynet alapján.

A támadás a ciszjordániai Hebronhoz közeli Negohot telepesfalu mellett egy katonai ellenőrzőpontnál történt. Az elgázolt izraeli katona közepesen súlyosan sebesült meg. A mentők a Beér-Seva-i Szoroka kórházba szállították.

A katona segítségére siettek társai, és tüzet nyitottak a támadóra. A merénylő a helyszínen belehalt sérüléseibe. Autójában a 12-es tévécsatorna híradása szerint egy csavarhúzót találtak. Az utóbbi években több alkalommal követtek el merényletet ilyen szerszámmal.

A csütörtöki gázolásos merénylet al-Favar palesztin falu közelében történt, ahol a szerdán hajnalban kitört zavargásokban agyonlőttek egy palesztin tinédzsert az izraeli katonák.

Kedden a Dzsenin melletti Jaabad nevű faluban palesztinok kővel fejbe dobtak, és megöltek egy izraeli katonát, aki részt vett a terrortevékenységgel gyanúsítottak letartóztatását célzó razziában.

Az elmúlt években számos lőfegyveres, késeléses és gázolásos merényletet hajtottak végre izraeli katonák és civilek ellen, főként magányos palesztin támadók, akiknek tetteit a Gázai övezetet uraló, iszlamista Hamász és más terrorszervezetek is méltatták, jóllehet nem vállalták a felelősséget értük.

Rovatok