Index Vakbarát Hírportál

Élőben a kormányinfó

2020. május 14., csütörtök 10:31

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő online tájékoztatóját élőben közvetítjük ma is.

Ezeket a kérdéseket küldtük el ma:

  1. Hogyan értékeli Gulyás Gergely miniszter az elmúlt napok híreit, miszerint a rendőrség személyes Facebook-oldalakra posztolt vélemények miatt mennek ki, és vonnak eljárás alá embereket rémhírterjesztés gyanújával? Ilyen alapon Szentkirályi Alexandra "téves értelmezése" a budapestiek vidékre utazásáról, valamint Gulyás Gergely kijelentése a kormányinfón tartózkodók fertőzési és fertőződési lehetőségeiről szintén rémhírkeltésnek minősülhetnek?
  2. Az újabb betegellátási rend, illetve a két budapesti – illetve a további néhány vidéki – járványkórház kijelölése azt is jelenti, hogy az elmúlt hetekben országszerte felszabadított kórházi ágyakon újra fogadhatják a betegeket az intézmények? Egy újabb járványhullám esetén újra fel kell majd szabadítani ezeket az ágyakat?
  3. A korábbi kormányzati tájékoztatás szerint a fővárosi és Pest megyei korlátozások feloldásának feltétele a budapesti idősotthonokban kialakult járványhelyzet alakulása. Hogyan változott az elmúlt héten az idősotthonokban, szociális intézményekben az új fertőzések és a halálozások aránya, hány új esetet regisztráltak az elmúlt hét napban, és hány intézményben?
  4. Az egyetemek országos átfertőzöttségi kutatásának eddigi eredményei alapján Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora kijelentette: nincs járvány Magyarországon. Az eredmények alapján indokolt fenntartani a járványügyi veszélyhelyzetet?

Az MTVA adását az RTL Klub segítségével közvetítjük.

Rovatok