Index Vakbarát Hírportál

Megszüntették a kaposvári férfi letartóztatását, aki megkötözte, összeverte és csikket nyomott el élettársa testén

2020. május 15., péntek 10:01

Fellebbezett a Kaposvári Járási Ügyészség annak a 28 éves kaposvári férfinak a letartóztatása érdekében, aki ellen különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés miatt emeltek vádat tavaly novemberben.

Mint akkor beszámoltunk róla, 2018 októberében ismerkedett meg a vádlott egy fiatal nővel. Kapcsolatuk hamar komolyra fordult, így a nő korábbi életét – egyetemi tanulmányait, munkáját – feladva 2019 áprilisában a férfihoz költözött Kaposvár külterületére, egy félig földbe vájt komfort nélküli helyiségbe, amit a vádlott épített. A férfi nem dolgozott, a nő spórolt pénzéből éltek, ennek ellenére a sértett felnézett rá, és utasításait elfogadta.

Aztán egyszer csak májusban az ágyban fekvő élettársával közölte a férfi, hogy ő az ördög, akit addig fog ütni, amíg meg nem hal.

Ezután ÉLETTÁRSA KEZEIT ÖSSZEKÖTÖTTE, TESTSZERTE ÜTÖTTE, CIGARETTA CSIKKET NYOMOTT EL A COMBJÁN, MAJD AZ ÖSSZEVERT, RUHÁTLAN NŐT A HAJNALI ÓRÁKBAN KIHÚZTA AZ ÉPÜLET ELÉ, AHOL TÖBBSZÖR MEGRÚGTA, MAJD MEGKÖTÖZVE A SORSÁRA HAGYTA.

A nő napokig bujkált hiányos öltözetben a környező erdőkben, végül egy ismeretlentől kért segítséget, aki megfürdette, felöltöztette és értesítette a rendőrséget. A történtek után a nőt hetekig kórházban ápolták pszichés állapota miatt.

Novemberben vádat emeltek a férfi ellen, de letartóztatását a Kaposvári Járási Bíróság március 26-án tárgyalás kívül megszüntette, helyette bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el.

A férfi a szabadlábra kerülése után nem sokkal az egyik közösségi oldalon felvette a kapcsolatot a sértettel, ezért a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A férfi őrizetbe vétele után megtartott ülésen azonban nem rendelték el a letartóztatását, ez ellen fellebbezett az ügyészség.

Rovatok