Index Vakbarát Hírportál

Karácsony: Örülök, hogy a kormány végre összeszedte a bátorságát

2020. május 16., szombat 14:41

Örülök, hogy a kormány végre összeszedte a bátorságát, és meghozta a döntést Budapest újranyitásáról

– közölte Facebook-oldalán Karácsony Gergely néhány perccel Orbán Viktor bejelentését követően.

A kormányfő ugyanis egyértelművé tette, a fővárosban is feloldják a kijárási korlátozást, és noha ennek időpontját és pontos részleteit nem ismertette – ezt várhatóan szombat délután 16 óra 15 perctől Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter teszi meg televíziós beszédében –, a miniszterelnök azt mondta, hogy Budapest 2 héttel követi a vidéket minden szabályenyhítésben.

Karácsony Gergely ezzel kapcsolatban annyit írt posztjában, hogy azt kéri a kormánytól: továbbra se vegyék félvállról a védekezést,

és külön figyeljenek oda a kórházakra, ahol - április végéig - többen kapták el a fertőzést, mint ahányan kigyógyultak belőle, és sokkal többen betegedtek meg, mint a szociális intézményekben.

Az előzményekről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

A Jobbik Orbán bejelentésére úgy reagált: "A Jobbik elvárja a kormánytól, hogy ezentúl fordítson még nagyobb figyelmet a budapesti lakosokra és az egészségük megóvására! Fontos lenne az is – de ezt Orbán rendre nem veszi figyelembe –, hogy az országos gyógyintézetekben folyamatosan teszteljék a pácienseket, hiszen ezeknek a többsége Budapesten található és állami fenntartású. Teszteljenek minden bentlakásos intézményben is, hogy meg lehessen akadályozni a járványügyi gócpontok kialakulását! Olyan többé nem fordulhat elő, hogy fővárosi kórházakból hurcolnak be betegségeket zárt intézményekbe!" - írta a párt a közleményében.

Rovatok