Index Vakbarát Hírportál

Jobbik: leváltják Sneider Tamást

2020. május 18., hétfő 17:10

Visszahívják a parlamenti alelnöki posztról Sneider Tamást, akit Balczó Zoltán követ a székben, erősítette meg a Jobbik az Azonnali értesülését.

Leváltja a Jobbik Sneider Tamást, a párt volt elnökét az Országgyűlés alelnöki posztjáról. Sneider 2014 óta töltötte be ezt a tisztséget a párt színeiben, 2018-tól 2020-ig a Jobbik elnöke is volt.

Sneider Tamás, a Jobbik volt elnöke megerősítette a lapnak, hogy visszahívják a parlament alelnöki tisztségéből, erről már döntött a párt frakciójának elnöksége. A felvetésre, hogy mi ennek az oka, Sneider úgy válaszolt, azt nem nehéz kitalálni, az egész ország látja, mi zajlik a pártban. Kérdésre elmondta, Jakab Péter pártelnök döntése volt a leváltása, amit hétfőn telefonon közöltek vele. Ugyanakkor Sneider állítása szerint komoly indoklást nem kapott.

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke elmondta az Azonnalinak, hogy már meg is találták Sneider Tamás utódját Balczó Zoltán személyében.

Az elnökség minden pozícióra a legmegfelelőbb embert próbálja megtalálni, Sneider Tamás is jó alelnök volt. Most úgy gondoljuk, hogy a Jobbiknak Balczó Zoltánra van szüksége a parlament alelnökeként. A döntés nem Sneider kritikája, hanem Balczó Zoltán munkájának és habitusának elismerése.

– közölte Szilágyi.

Rovatok