Index Vakbarát Hírportál

Gurmai Zita futva menekült a Hír TV stábja elől

2020. május 19., kedd 16:09

Az MSZP politikusa, Gurmai Zita futva menekült a Hír TV stábja elől, akik a kúria gyöngyöspatai ítéletről tettek fel nekik kérdéseket, az Informátor című politikai műsor hivatalos Facebook-oldalának posztja szerint.

Az alábbi  videón az látszik, hogy a napszemüveget és szájmaszkot viselő, Gurmai nem válaszolt a feltett kérdésekre, egy darabig megpróbált elszaladni, aztán végül egy boltba tért be:

Az Index megkereste a politikust, aki mondta:

A Hír TV hazugsággyárát kerülöm, azt hazudnak, amit akarnak. Ehhez én, nem kellek. Ezért sem álló helyzetben, sem mozgásban nem válaszolok a kérdéseikre. 

A Hír TV riportere videóban azt mondta "a szocialista kormányok alatti szegregáció miatt Gyöngyöspatának százmillió forintot kell kifizetnie", "az MSZP kormányzásának idejére esett a szegregáció". A kérdései pedig arra vonatkoztak, hogy ezeket Gurmai hogyan kommentálná, illetve, hogy nem tartja-e ezeket problémának.

A gyöngyöspatai ítéletről az Indexnek Gurmai azt írta: 

a bíróság a jelenleg is hatályos törvények szerint döntött - ezeket a törvényeket pedig már 10. éve a Fidesz hozza a Parlamentben.

A politikus egyetértett Gulyás Gergellyel abban, hogy a Kúria döntését mindenkinek tiszteletben kell tartania és végre kell hajtani. Gurmai szerint a kormánynak nemcsak a megítélt összeget kell kifizetnie, de arról is kell gondoskodnia, hogy ilyen többet ne is fordulhasson elő. "Kezdhetnék mindjárt azzal, hogy Farkas Flóriántól visszaszerzik az eltüntetett milliárdokat, abból az összegből lehetne a romák oktatását és felzárkóztatását érdemben segíteni."- írta és így folytatta:

Hiller István korábban arra már felhívta a figyelmet, hogy 2010 előtt az iskolák önkormányzati tulajdonban voltak, ennek ellenére az akkori kormány vállalta a konfliktust, több esetben maga is kezdeményezett a szegregáció felszámolására irányuló eljárásokat.

Ahogy azt az Index már megírta, Hollik István korábban azt állította, hogy  Gyöngyöspatán  2013-ban, miután az állam lett a fenntartó, megszűnt a szegregáció, a jogerős ítélet viszont kimondja, hogy 2003-tól egészen 2017-ig szegregált oktatás folyt az iskolában.

Rovatok