Index Vakbarát Hírportál

Átlökte az üvegajtón és fojtogatta barátnőjét, 312 óra közérdekű munkát kapott

2020. május 19., kedd 11:47

A Tatabányai Járási Ügyészség a kapcsolati erőszak bűntette miatt indult ügyben benyújtott vádirata alapján 312 óra közérdekű munka büntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki rendszeresen bántalmazta élettársát, egy alkalommal azért, mert a nő nem akart vele közösülni.

A vádirat szerint a férfi és a nő 2017 júliusától 2019 októberéig élettársi kapcsolatban élt Tatabányán. A férfi 2019 márciusában agresszívé vált, a nővel egy pékség előtt találkoztak és a nő a férfi ittas állapotát látva nem engedte meg neki, hogy hazamenjen vele. Ekkor a férfi szidalmazta a nőt, a karját megragadta és rángatta, hogy menjenek együtt haza. A nő telefonon próbált segítséget kérni, majd kiabálni kezdett és járókelők siettek segítségére, amely után a férfi elszaladt a helyszínről.

A férfi 2019 júniusában a tatabányai otthonukban közösülni kívánt a sértettel, aki visszautasította a vádlott közeledését. A férfi ekkor megfogta a sértett mindkét csuklóját és hátralökte őt. A lökés következtében a sértett az erkélyajtó üvegezett részének esett, ami kitörött. Még ugyanazon hónap végén a tatabányai otthonukban vita közben a férfi a nőt több alkalommal kisebb erővel, ököllel és tenyérrel megütötte, az ágyra lökte, és rövid időre egy párnát nyomott az arcára. A sértettnek a bántalmazások miatt sérülése nem keletkezett.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 312 óra közérdekű munka büntetésre ítélte a vádlottat.

Rovatok