Index Vakbarát Hírportál

Júniusban újranyitnak az óvodák a XIII. kerületben

2020. május 20., szerda 16:29 | aznap frissítve

Saját hatáskörben döntve, a rendkívüli szünetet és ügyeletet június 2-től megszüntetik és teljes nyitvatartással, valamint csoportlétszámmal működnek a XIII. kerületben az óvodák. Május 25-től pedig minden kerületi gyermekintézmény ügyeleti rendszerben lesz nyitva, az ötfős csoportlétszámokat betartva, közölte az önkormányzat. 

Közleményükben azt írták, hogy felkészültek az óvodák és bölcsődék teljes nyitására, az intézményekbe járó gyermekek védelme érdekében pedig  belépési protokollt vezetettek be.  Az intézménybe való belépéskor a munkatársak „zsiliprendszeren” fogadják a gyerekeket. Első lépésként egy speciális, fertőtlenítő lábtörlő használata lesz kötelező, ezután minden gyereknél érintésmentes lázmérés történik, és csak ezután veszi át a munkatárs a szülőtől a gyermeket, majd kézfertőtlenítő használatát követően kíséri az öltözőhelyiségbe.

Az óvodákban és bölcsődékben dolgozóknak a belépésnél szintén kötelező lesz a fertőtlenítő lábtörlő és a kézfertőtlenítő használata.

Csak szájmaszkban dolgozhatnak, és a munkába való visszatérés előtt minden kollégánál koronavírusteszt végeznek, csak negatív minta esetén állnak vissza a munkába.

A teszteket az önkormányzat saját forrásból biztosítja munkatársai számára, írták. 

 

Rovatok