Index Vakbarát Hírportál

Elütötte, majd 55 méteren át motorháztetőjén vitte a vétlen sofőrt a balesetet okozó másik

2020. május 22., péntek 06:19

Május 19-én kora este Budapest XX. kerületében, a Vágóhíd utca és Szepesség utca kereszteződésében egy 68 éves férfi Mercedesével nem adta meg az elsőbbséget egy Nissannak, amelyet egy nő vezetett. Az ütközés következtében a Nissan áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol szemből egy szabályosan közlekedő autó érkezett. A szemből érkező autó sofőrje – az ütközés elkerülése érdekében – a kormányt jobb oldalra rántotta, és az útpadkának ütközött, írja a Police.hu.

A rendőrségi beszámoló azonban csak ezután válik igazán érdekessé, hiszen a padkának ütközött autó vezetője kiszállt, és a balesetet okozó Mercedes sofőrjéhez ment, aki ekkorra már kiszállt az autóból. A vétkes sofőr felvette az úttestről a Mercedes rendszámtábláját, majd beszállt az autójába, és az előtte álló férfit elütve próbálta a helyszínt elhagyni.

A vétlen férfi ettől a motorháztetőre esett, és a menekülő sofőr 55 méteren át vitte magával a motorháztetőn.

Az elütött férfi – aki könnyű sérüléseket szenvedett – mindvégig erősen kapaszkodott a Mercedes motorháztetőjébe, és csak lélekjelenlétének köszönhette, hogy nem történt tragédia, írja a rendőrség.

A balesethez riasztott rendőrök az erősen ittas, 68 éves férfit a helyszínen elfogták, előállították és közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, miközben a férfi vezetői engedélyét a rendőrség elvette.

Rovatok