Index Vakbarát Hírportál

Három idős beteg meghalt, 1615-re csökkent az aktív betegek száma

2020. május 22., péntek 06:47

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a kormányzati koronavírus-oldalElhunyt újabb három idős krónikus beteg, ezzel 476 főre emelkedett az elhunytak száma, 1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent.

Az aktív fertőzöttek 44 százaléka , az elhunytak 61  százalék a, a gyógyultak 48  százalék a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada,

483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

 

Az előző nap, csütörtökön 3641 volt a beazonosított fertőzöttek száma, három idős, krónikus beteg szintén meghalt.

Operatív törzs

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján egyebek mellett arról volt szó, hogy Románia és Magyarország között az összes határátkelőhely megnyílt. A kormány folyamatosan egyeztet további határnyitásokról a szomszédos országokkal.

A NYUGAT-EURÓPÁBÓL INDULÓ, ILLETVE A NYUGAT-EURÓPÁBA TARTÓ TRANZITFORGALOM TOVÁBBRA IS BIZTOSÍTOTT, HÁROM HATÁRÁTKELŐHELYEN: CSANÁDPALOTÁNÁL, NAGYLAKNÁL ÉS ÁRTÁNDNÁL.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint a legújabb magyarországi adatok alapján következtetésként azt biztosan levonható, hogy

TENDENCIÓZUSAN CSÖKKEN AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA.

Ennek ellenére indokolt a járványügyi készültség folyamatos fenntartása. Az elmaradt iskolai kampányoltások a kedvező járványhelyzet miatt most már megtarthatóak lesznek, mondta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szerint kétféle oltás „szenvedett késedelmet a megszokott rendhez képest” a járványhelyzet miatt:

Mindkét oltás esetében megtörténtek ősszel a védőoltások az őszi kampányidőszakban, az első adag után márciusban jött volna a folytatás, de ez részben elhalasztódott a járvány miatt. Ezeknek pótlására

A TERVEK SZERINT MÁJUS 25. ÉS JÚNIUS 12. KÖZÖTT LESZ LEHETŐSÉG.

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján elhangzottakról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Kormányinfó

A tegnapi kormányinfón elhangzottak közül a járványra vonatkozó leglényegesebb információk:

Az előző nap legfontosabb híreit a koronavírusról ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

A magyarországi koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonokon követheti nyomon:

(Borítókép: A Debreceni Egyetem szakembere egy nõ garatnyálkahártyájáról készül mintát venni a koronavírusteszthez az intézmény egyik mintavételi pontján a rózsaszentmártoni Kövirózsa Egészségházban 2020. május 13-án. Fotó: MTI/Komka Péter)

Rovatok