Index Vakbarát Hírportál

Két család különbözött össze Újpesten, két embert gumilövedékkel lőttek meg

2020. május 24., vasárnap 16:21 | aznap frissítve

Vasárnap kora délután kapott bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról, hogy az újpesti Temesvári utcában lövöldözés történt. A lövöldözésről egy környéken lakó olvasónk is beszámolt:

Az első lövés után nyitottam ablakot, azt hittem, valaki petárdázott, aztán az ablakot nyitva hallottam még 4-5 lövést. A fák tőlünk kitakarták a jelenetet, de lehetett hallani, ahogy jajveszékelnek, majd a két fekete autó elhajtott, amiknek a rendszámát felírtam. (...) A környéken 5 éve lakunk, ilyen még nem történt.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy család tagjai két autóval érkeztek a helyszínre, és szóváltásba keveredtek egy ott lakó családdal. A családi vita hevében előkerült egy gumilövedékes fegyver is, mellyel az egyik autó utasa több lövést adott le. A látogatók a tettlegesség után gyorsan távoztak.

A lövések miatt két ember sérült meg, akiket a mentők kórházba vittek, a rendőrség megkezdte a feltételezett elkövetők felkutatását.

FRISSÍTÉS: a rendőrség honlapja szerint a BRFK nyomozói rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, és elfogásuk érdekében hajtóvadászatot indítottak. A gumilövedékes fegyverrel lövést leadó B. Béla röviddel a bűncselekmény után önként feladta magát az újpesti rendőrkapitányságon, míg társai ellen, a késsel súlyos sérülést okozó 37 éves G. Krisztián, illetve fia, a 22 éves G. Krisztián Márió ellen elfogatóparancsot adtak ki, akik 2020. május 24-én 21 óra 18 perckor a rendőrségen szintén önként feladták magukat. 

Rovatok