Index Vakbarát Hírportál

Napi 50 forintért parkolhatnak a Szent János Kórház területén az ott dolgozók

2020. május 24., vasárnap 13:12

"Pár nappal azután, hogy kiderült, a Szent János kórház Covid-osztályán dolgozók fizetését csökkentik, ma újabb megdöbbentő információ került a DK birtokába, ami tovább borzolhatja a kedélyeket. Kiderült, hogy nem csak a fizetésük lecsökkentésével alázzák meg a járvány frontvonalában dolgozókat, de ebből a kevés pénzből továbbra is levonják tőlük azt az összeget, amit a kórház területén való parkolásért kell fizetniük", miközben a parkolás továbbra is ingyenes Budapesten - írja közleményében a Demokratikus Koalíció. 

A budapesti Szent János Kórházban ugyanis május 1-jétől 180 százalékról 150 százalékra csökkent a koronavírusos betegekkel foglalkozó dolgozók óradíja, erősítette meg a kórház kedden az Indexnek. " A járványhelyzet javulásával és a fertőzöttek számának csökkenésével ma már lényegesen kisebb teher hárul a Covid-osztályokon dolgozókra is, ezért az extra magas óradíj kiemelten magasra, 150 százalékra változott, ami országos szinten még mindig a legmagasabbak közé tartozik” – írta a Szent János Kórház az Indexnek.

A DK pedig most azt nehezményezi, hogy még ingyen parkolás sem jár nekik, de az a közleményükből nem derült ki, mennyi pénzről van szó.

Az ügyben  megkerestük a kórházat, akik azt válaszolták,

a kórház dolgozóinak naponta 50 forintot kell fizetniük a parkolásért.

Mint írják, "a minimális – napi 50 forintos – behajtási díjat a túlzsúfoltság megakadályozása érdekében kellett bevezetnünk. Ha ugyanis a bent tartózkodó autók száma meghaladja a parkolóhelyek számát, akkor a szabálytalan helyen várakozók a belső betegszállítást vagy akár a mentők közlekedését is akadályoznák".

A kórház válaszában ezután azt is hozzáteszi, a kórház közeli utcákon bármikor ingyen parkolhatnak a dolgozók, ha úgy döntenek, nem akarnak naponta 50 forintot fizetni azért, hogy a kórház területén parkoljanak, de "mindeddig egyetlen dolgozónk sem tette szóvá ezt a gyakorlatot".

Rovatok