Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztett fogházat kértek a férfira, aki egy palackkal megdobott egy mentőautót

2020. május 25., hétfő 10:21

Felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott az ügyészség egy férfi ellen, aki üdítőspalackkal dobott meg egy koronavírusos esethez induló mentőautót.

A vádirat szerint egy huszonnyolc éves férfi ittas állapotban, 2020. március 18-án a kora esti órákban az Országos Mentőszolgálat XIII. kerület, Dévai utcai telephelyéről kihajtó mentőgépkocsihoz lépett oda, hogy megkérdezze, meddig tart még a járvány.

A mentőautó – mivel koronavírus gyanús esethez riasztották – nem állt meg, ami miatt a vádlott hangosan ordibálva, trágár szavakkal szidalmazni kezdte a mentőszolgálatot, és egy műanyag üdítőspalackot dobott a mentőkocsi jobb oldali tolóajtajának, majd elfutott a helyszínről. 

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen – írta az ügyészség. A rendőrség azonosította és kihallgatta a férfit, akivel szemben az ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki felfüggesztett fogházbüntetést a férfira. 

Rovatok