Index Vakbarát Hírportál

Jogosítványa sincs a férfinak, aki nekiütközött egy biciklisnek Nyíregyházán, majd elhajtott

2020. május 25., hétfő 12:08

A gyanú szerint ittas volt az a 19 éves nyíregyházi férfi, aki május 24-én, hajnali fél kettő körül az általa vezetett Suzukival egy nyíregyházi szervizút mellett nekiütközött az előtte haladó kerékpárosnak. Miután a 40 éves biciklis az autó gépháztetejére csapódott, és onnan az útpadkára zuhant, a sofőr elhajtott az autóval. Az autó vezetője és utasa ezután leállt az autóval az Ungvár sétány 1. előtt, és elmentek a helyszínről. A megsérült kerékpárost újra kellett élesztenie a mentősöknek, akik ezután életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították, írja honlapján a rendőrség.

A rendőrök ezután hamar azonosították és a hátrahagyott autó közelében elfogták a feltételezett elkövetőket. Az intézkedés alatt megállapították, hogy a járművet vezető férfi vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, és a gépkocsira kötelező felelősségbiztosítás sem volt kötve. Mivel a helyszínen felmerült a gyanú, hogy a 19 éves férfi a járművet ittasan vezette, ezért a rendőrök további mintavétel céljából előállították.

A járművet vezető férfit segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés ittas állapotban bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, és bűnügyi őrizetbe vették. Az ügyészségnél kezdeményezték letartóztatását. Az utassal szemben segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Rovatok