Index Vakbarát Hírportál

Rendőrökre uszította részegen a kutyáját, vádat emeltek ellene

2020. május 26., kedd 10:51

Eljárás indult egy szabolcsi férfi ellen, aki ittasan bejelentést tett, majd a helyszínre érkező, jogszerűen intézkedő rendőrökre uszította a kutyáját múlt szombaton - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-t.

A szabolcsi férfi segítséget kért és azt állította, hogy egy szabolcsi község italboltja előtt többen megverték, ugyanakkor nem működött együtt a kiérkező rendőrökkel, szidta, fenyegette őket és rájuk uszította a kutyáját.

Az állat megharapta a két körzeti megbízott egyikének a lábát és a karját, ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva.

A rendőrök végül gázspray-vel ártalmatlanították a kutyát, a jogszerű intézkedésnek továbbra is ellenálló férfit pedig megbilincselték és előállították.

Az ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, és hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és két rendbeli becsületsértés vétségének gyanúja miatt hallgatta ki. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését és védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás, valamint az őrizet elrendelése ellen.

Rovatok