Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: meg kell téríteni az erasmusos diákok pluszköltségeit

2020. május 29., péntek 15:18

A koronavírus-járvány miatt felmerülő plusz költségeit meg kell téríteni azoknak a diákoknak, akik az Erasmus+ programban vesznek részt – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a koronavírusról tájékoztató hivatalos honlapon.

A közlemény szerint az ITM felügyelete alatt működő Tempus Közalapítvány kuratóriuma a legutóbbi ülésén döntött arról, hogy azoknak a magyar fiataloknak, akiknek a koronavírus-járvány miatt megszakadt vagy meghiúsult az európai mobilitási programban való részvétele, alapvetően az Európai Bizottság ajánlásainak megfelelően, de annál semmiképpen nem szigorúbb feltételekkel kell elszámolniuk. Ez azt jeleni, hogy a veszélyhelyzethez kapcsolódó valamennyi felmerült költségüket meg kell téríteni.

Támogatni szeretnénk a magyar fiatalokat, ezért minimalizáljuk az adminisztratív terheket, a kiadásaikat pedig a lehető legnagyobb mértékben megtérítjük

– közölte.

Hozzátette: az alapítvány kapcsolatban van az érintett hallgatókkal, akik így minden fontos információt időben megkapnak, írja az MTI.

 

Rovatok