Index Vakbarát Hírportál

Szemeteszacskóval fojtotta meg, majd leöntötte sósavval élettársát egy nő Bács-Kiskun megyében

2020. június 3., szerda 09:07

Minősített emberölést miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nő ellen, aki 2019 júliusában szemeteszacskóval megfojtotta, majd savval leöntötte az élettársát azért, hogy ne kelljen kiköltöznie a férfi által bérelt házból, írja az Ügyészség.hu.

Az iratok szerint a nő az interneten ismerkedett meg a férfival, majd 2019 áprilisában egy Baja közeli településen lévő házba költöztek, amit a férfi bérelt. Májusban a nő is bejelentkezhetett az ingatlanba. A nőnek nem volt munkája, a férfi pedig közmunkásként dolgozott, és alkalmi munkákat is vállalt, ebből a pénzből éltek. Az iratok szerint a nő a házimunkákat sem végezte el, azt akarta, hogy a férfi további alkalmi munkákat vállaljon.

Emiatt sokat veszekedtek, majd egy idő után a férfi többször felszólította a nőt, hogy költözzön el. A nő azonban nem volt hajlandó költözni, ellenben többször megpróbálta kiköltöztetni a férfit. 

Majd 2019. július 7-én este a nő és élettársa ismét összevitatkoztak. A férfi adott egy pofont az ágyban ülő nőnek, mire az a járóbotjával nyakon ütötte a férfit. A férfi idegességében kiment a lakásból, majd a fájó torkára bevett egyet a nő gyógyszerei közül. Ezután kiment a lakásból, és a nyugtatótól a teraszon eszméletlen állapotban hasra vágódott.

Amikor a nő kiment a lakásból, és meglátta az eszméletlen élettársát, segítségnyújtás helyett visszament a lakásba. Nem hívott segítséget. Kis idő múlva visszament a teraszra, és a még mindig eszméletlen férfi fejére egy nejlon szemeteszacskót húzott, azt a nyakán szorosan megkötötte. Ezután a férfi lábára egy kötelet kötött, majd az ingatlan veteményesénél lévő gödörbe húzta a sértett testét, sósavval és hipóval öntötte le, és betemette.

Amikor két nap múlva a munkatársak és az ismerősök érdeklődni kezdtek a férfi után, a nő azt állította, hogy elment külföldre dolgozni. Néhány nap múlva a férfi testét az udvar végében lévő szemetesgödörhöz húzta, itt is leöntötte még sósavval és hipóval, majd eltemette. A holttestet a rendőrök 2019. július 24-én találták meg, a nőt őrizetbe vették.

A bevett gyógyszer miatt a férfi nem tudott védekezni, halálát végül a fulladás okozta, írja a közlemény. A nő az ölést aljas indokból követte el, azért, hogy a sértett által bérelt és fizetett házból ne kelljen kiköltöznie.

A büntetlen előéletű nőt a főügyészség aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja, és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

Rovatok