Index Vakbarát Hírportál

A bíróság szerint a bizonyítás javán túl vannak, ezért szüntették meg a kaposvári remete letartóztatását

2020. június 5., péntek 14:39

Hétfőn dönt a bíróság arról, hogy újra letartóztatásba helyezi-e, vagy továbbra is a bűnügyi felügyelet tartja fenn annak a 28 éves férfinak az ügyében, aki a vád szerint egy földbe vájt kunyhóban tartotta fogva és többször is bántalmazta egyetemista barátnőjét.

A fiatal nő azután vállalta a nyilvánosságot, hogy a bíróság idén márciusban megszüntette a „kaposvári remeteként” emlegetett férfi letartóztatását, helyette bűnügyi felügyeletet és az elsőfokú ítélet kihirdetéséig távoltartást rendelt el. A Kaposvári Törvényszék az Index kérdésre azt válaszolta, hogy azért szüntették meg a férfi letartóztatását, mert

a bizonyítási eljárás javarészt lezajlott, a bíróság a tanúkat, a sértettet és a szakértőt is meghallgatta. Szükségessé vált további bizonyítékok beszerzése a tényállás helyes megállapítása érdekében.

Hozzátették azt is, hogy „a bíróság úgy ítélte meg, hogy a vádlottal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása nem indokolt.” A döntés ellen már akkor fellebbezett az ügyészség, döntés azonban csak hétfőn lehet.

Ny. Ádám viszont szabadulása után nem sokkal az egyik közösségi oldalon felvette a kapcsolatot volt barátnőjével, ezért a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A férfi őrizetbe vétele után megtartott ülésen viszont nem rendelték el a letartóztatását, közölte korábban a Somogy Megyei Főügyészség. 

Viktória az RTL Klub Fókusz című műsorában mesélt arról, hogy a kapcsolat elején vonzotta a természetközeli élet, ezért néhány hónappal azután, hogy megismerte a férfit, felégette kapcsolatait, otthagyta az egyetemet, és Ny. Ádámhoz költözött Kaposvár külterületére, egy félig földbe vájt, komfort nélküli helyiségbe. Egy idő után azonban egyre többet veszekedtek, és „bizarr játszma” kezdődött kettőjük közt, 

a nő VOLT PÁRJA FELTÉTEL NÉLKÜLI ENGEDELMESSÉGET VÁRT TŐLE.

Egy veszekedés után a férfi megígértette Viktóriával, hogy ezentúl mindenben az utasítását követi. A nő azt mondta, ekkor már az életét is féltette, egy idő után pedig ennie és innia sem volt szabad.

Aludtunk, és egyszer csak hirtelen rám ült és azt mondta, hogy én vagyok az ördög, és ő figyeli magát és rájött arra, hogy ő Isten. És nagyon régóta vár arra, hogy velem végezzen, és hogy napok óta tervezi, hogy hogyan fog megölni, és közben végig ütött, míg végül elvesztettem az emlékezetemet, utána történt a cigicsikk elnyomása. A következő emlékképem a bántalmazás után az volt, hogy húz kifele, a szalmaágyról, húz lefele, és éreztem, hogy fáj mindenem

– mesélte. A magára hagyott nő ezután még egy napig bolyongott, és várta, hogy párja megbánja, amit tett és megkeresi őt, mire végre eljutott odáig, hogy segítséget tudott kérni. 

Korábban az ATV a vádlottal készített interjút. A férfi azt állította, hogy a vádakból csupán annyi igaz, hogy megütötte a nőt. „Ő azt mondta, hogy elveszi a fényt, ami az élet. És ő az 56 és a 6 és ide tart a többi 50 ördög társai is, és ő azóta is ilyen üzenetekkel bombáz az ördögről, meg ő találkozott Jézussal, kapcsolatban van Istennel”, védekezett a férfi. 

Rovatok