Index Vakbarát Hírportál

Szombaton csodás napsütés, vasárnap zivatarok

2020. június 6., szombat 08:42

Szombaton többnyire végre zavartalan napsütést élvezhetünk, legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint komolyabb eső és zivatar legközelebb vasárnap várható.

Az OMSZ azt írja, a keleti tájak fölött is megszűnik a csapadék és fokozatosan felszakad a felhőzet. A többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk és csak elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar is lehet, kábé a Kaposvár – Miskolc tengelyben.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul. Késő estére 17 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap már komorabb a helyzet, az OMSZ-jelentésben az áll, hogy a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de egyes helyeken átmenetileg akár zártabb is lehet a felhőzet. Több helyen, napközben legkisebb eséllyel délnyugaton várható zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél olykor megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. Viszont szerencsére meleg lesz: a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 29 fok között várható.

Ami viszont kellemetlen hír, hogy egész jövő hétre, sőt, jövő hétvégére is csapadékos időt jeleznek előre a meteorológusok.

Rovatok