Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: két idős beteg meghalt, 12 új fertőzött van

2020. június 11., csütörtök 08:51

12 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4039 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 553 főre emelkedett az elhunytak száma, 2391-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1095.

Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 321 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen – írja csütörtökön a koronavírusról tájékoztató kormányzati portál.

A szerdai tájékoztatásban egy elhunyt személyről számoltak be: a férfi 37 éves volt, a közlésig ismert alapbetegségről nem tudtak. A tisztifőorvos részvétét fejezte ki a  hozzátartozóknak. 

Örömteli hír az, hogy az aktív fertőzöttek száma jelentősen és folyamatosan csökken

– mondta Müller, megjegyezve, hogy ez nagy mértékben köszönhető annak, hogy jelentősen emelkedett a gyógyultak száma. Elmondta, hogy a kórházban kezelt személyek közül 20 fő van lélegeztetőgépen. 

Kiss Róbert rendőr alezredes elismételte Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésének lényegét: várhatóan péntektől karanténkötelezettség nélkül, szabadon lehet utazni Horvátországba és onnan vissza.

Újságírói kérdésre Kiss elmondta, hogy az operatív törzs a veszélyhelyzet megszűnése után is tovább működik, és a majdani egészségügyi készenlétre tekintettel döntést hoztak egy azonnali intézkedésbevezető bevetési egység létrehozásáról. Ennek feladata, hogy ha a védekezés második szakaszában egy területen vagy egy intézményen megjelenik a koronavírus, azonnal be tudja vezetni a szükséges intézkedéseket.

A magyarországi koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonokon követheti nyomon:

(Borítókép: Mintát vesznek a Pécsi Tudományegyetem egyik mintavételi pontján a 2020. május 13-án.  Fotó: MTI/Varga György)

Rovatok