Index Vakbarát Hírportál

Rasszista viccet nevezett kolosszálisnak Hoppál Péter a Facebookon

2020. június 18., csütörtök 11:15

Egy Hoppál Péter miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő nevét és arcát használó személyes Facebook-profil nevezett 

kolosszálisnak

egy olyan grafikát, amely Martin Luther Kinget iPhone dobozok és Louis Vuitton táskák között atlétás fosztogatóként ábrázolja. Ez a poszt  a „Luther” és a magyarul fosztogatót jelentő angol „looter” hasonló kiejtésén élcelődik.

Ahogy az fent is látszik, a képet ugyan nem a fideszes politikus osztotta meg, de egy az övének tűnő személyes profil felkiáltójellel és sírva nevetős szmájlik kíséretében kommentelte a fenti jelzőt a bejegyzés alá. Azt, hogy ez egy rasszista vicc, alighanem a kép megosztója is érezte, ugyanis ezt írta hozzá kísérőszövegként:

Lehet, csak 30 nap múlva leszek, de ezt muszáj...

Martin Luther King, aki politikai aktivistaként az afroamerikai polgárjogi mozgalom egyik vezető személyisége volt és merénylet áldozataként halt meg, egész életében pacifista volt, beszédeiben, nyilatkozataiban és tetteiben mindig az erőszakmentességet hirdette.

Ugyanaz a személyes profil, amely most a rasszista poszton nevet, 2017-ben osztotta meg a hírt, hogy mivel 5000-esre nőtt a magánoldalán a követői száma, Dr. Hoppál Péter néven létrehozta a politikus a hivatalos oldalát. Ez alapján és a nyilvánosan elérhető bejegyzései alapján úgy tűnik, valóban a fideszes képviselő személyes profiljáról érkezett a „kolosszális” komment.

Hoppál Pétert megpróbáltuk megkeresni a fideszes honlapján elérhetőségként megadott emailcímen, hogy megtudjuk, valóban az ő személyes profiljáról írták-e a kommentet, ő volt-e a komment szerzője, és ha igen, akkor pontosan miért tartja kolosszálisnak és viccesnek a grafikát. Amint válaszol kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

Hoppál, aki korábban kulturális államtitkár és a Fidesz szóvivője is volt, néhány hónappal ezelőtt egyébként a hivatalos Facebook-oldalán osztott meg egy olyan képet, ami egy nem létező Index-cikket ábrázolt, ami Orbán Viktor miniszterelnök halálát jelenti be.

Rovatok